Eskalopki z kurczaka

Przepis kulinarny

Składniki:

piersi kurczaka, przyprawy, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, marynata, jajko, łyżka
oleju, szczypta imbiru, bazylii, trochę Warzywka.

Jak przyrządzić?

Piersi kurczaka pokrój w poprzeczne kawałki, rozbij ręką, robimy marynatę, rozbijamy jajko, dodajemy łyżkę oleju, zioła, pieprz i Wawrzywko. Wkładamykurczaka, zostawiamy na 20 min., panierujemy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. Do tego sałatka, por, mandarynka, trochę kukurydzy. Doprawiamy olejem, solą i pieprzem.

Jak podawać?

Podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, surówka.

Uwagi:

Bardzo łatwe, smaczne, szczególnie dobra dla dzieci i starszych osób.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania10 min.
Porcje8
Przybliżony koszt4 zł
Autormirka

Eskalopki z kurczaka: Podobne przepisy

Eskalopki z kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy