Składniki:
6 jaj, 1/3 opakowania mrożonego szpinaku ze śmietaną, 1 łyżeczka mąki, 20 dkg łososia sałatkowego, 40 dag białego sera z wiadereczka, 20 dag sera żółtego
Jak przyrządzić?
Jaja ubijamy w całości, dodajemy łyżeczkę mąki, ser starty na grubych oczkach, mieszamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, szpinak rozmrożony mieszamy i nierównomiernie rozkładamy na te ubite jaja i pieczemy w piekarniku na 180 stopni na złoty kolor, studzimy. Po ostudzeniu smarujemy ciasto serem białym, na ser rozkładamy łososia i zwijamy w roladę. Roladę zawijamy w folii przeźroczystej lub aluminiowej, dajemy do lodówki, żeby schłodzić i potem już tylko degustujemy ze smakiem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Autor | alka-34 |