Składniki:
2 zupki chińskie, 1 puszka kukurydzy, 2 świeże ogórki, 2 kiszone ogórki, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 6 jaj, majonez.
Jak przyrządzić?
Zupki chińskie wkruszyć razem z przyprawami do miski(nie dodawać tłuszczu!), dodać kukurydzę z całą zalewą i odstawić na ok. 20 min. W drugą miskę pokroić w kostkę ogórki świeże, kiszone i paprykę. Po ok. 20 min. dodać wszystko do makaronu z kukurydzą, dokładnie wymieszać i dodać ugotowane jaja pokrojone w kostkę. Całość wymieszać z ok. 6 łyżkami majonezu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | GOSIA |