Składniki:
400 g wątróbek drobiowych, 1 op. ciasta francuskiego, 100g wiśni bez pestek, 1 jajo, cynamon, pieprz, 1 saszetka Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture.
Jak przyrządzić?
Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować herbacianą glazurą. Piec 20 min. w temp. 180 st.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Lady Kuchenna |