Składniki:
500 g filetu z łososia, 2-3 buraki, 2 ogórki małosolne, 1 jabłko, 1 czerwona cebula, sól, pieprz, majeranek, cukier, olej, świeża mięta, 2 saszetki Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture.
Jak przyrządzić?
Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 200ml wrzątku, wystudzić. Naparem zalać pokrojonego na porcję łososia, odstawić na kilka godzin. Buraki ugotować, wystudzić, obrać, pokroić w paski. Dodać pokrojone w paski pozostałe składniki, łyżkę oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny, majerankiem, cukrem, wymieszać. Łososia piec 10 min. w temp. 150 st. Podawać na sałatce z dodatkiem świeżej mięty.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Autor | Lady Kuchenna |