Łosoś pieczony na sałatce z buraków

Przepis kulinarny

Składniki:

500 g filetu z łososia, 2-3 buraki, 2 ogórki małosolne, 1 jabłko, 1 czerwona cebula, sól, pieprz, majeranek, cukier, olej, świeża mięta, 2 saszetki Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture.

Jak przyrządzić?

Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 200ml wrzątku, wystudzić. Naparem zalać pokrojonego na porcję łososia, odstawić na kilka godzin. Buraki ugotować, wystudzić, obrać, pokroić w paski. Dodać pokrojone w paski pozostałe składniki, łyżkę oleju, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny, majerankiem, cukrem, wymieszać. Łososia piec 10 min. w temp. 150 st. Podawać na sałatce z dodatkiem świeżej mięty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
AutorLady Kuchenna

Łosoś pieczony na sałatce z buraków: Podobne przepisy

Łosoś pieczony na sałatce z buraków: wypróbuj również

Powiązane Tematy