Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

400 g wątróbek drobiowych, 1 op. ciasta francuskiego, 100g wiśni bez pestek, 1 jajo, cynamon
pieprz, 1 saszetka Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture

Jak przyrządzić?

Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować herbacianą glazurą. Piec 20 min. w temp. 180 st.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
AutorLady Kuchenna

Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze: Podobne przepisy

Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze: wypróbuj również

Powiązane Tematy