Placki ziemniaczane (autor kucharz)

Przepis kulinarny

Składniki:

ziemniaki 1600g, cebula 100g., mąka pszenna 40g., jaja (2szt.)100g., olej 150g., sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Zetrzeć na drobnej tartce umyte, obrane ziemniaki i cebulę. Dodać jajka. Mąkę, sól, dokładnie wymieszać,kłaść łyżką na gorący tłuszcz, porcja powinna ważyć 150g (3szt.)

Potrzebne przybory:

Miska, nóż, obierak, tarka, patelnia, deska.

Jak podawać?

Na gorącym półmisku. Podaje się jako danie zasadnicze z sosami lub jako gorącą przekąskę z kwaśną śmietaną z gulaszem posypane cukrem lub z czerwonym kawiorem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Porcje10
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt9 zł
Autorkucharz

Placki ziemniaczane (autor kucharz): Podobne przepisy

Placki ziemniaczane (autor kucharz): wypróbuj również

Powiązane Tematy