Paryski kurczak w maśle orzechowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg piersi z kurczaka, 200 ml śmietanki, 2 łyżki czubate masła orzechowego, pół łyżeczki słodkiej papryki, olej winogronowy lub ewentualnie słonecznikowy, sok z połowy cytryny, brokuły mrożone (można ale nieobowiązkowe.) Ząbek czosnku, oregano, sól i pieprz świeżo mielony.

Jak przyrządzić?

Brokuły ugotuj według przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka pokrój w kostkę. Przesmaż na oleju przepuszczony przez praskę czosnek, dodaj kurczaka, osól, opieprz, dodaj paprykę mieloną. Zalej śmietanką i dodaj masło orzechowe. Gdy się rozpuści, dodaj brokuły. Gotowe.

Potrzebne przybory:

patelnia, łyżka, deseczka, garnek, praska do czosnku, nóż.

Jak podawać?

Pasuje do ryżu albo do ziemniaczków.

Uwagi:

Jest to błyskawiczna potrawa. Przepyszna ale wysokokaloryczna, jednak gdy jej spróbujesz, zrozumiesz, że jest grzechu warta;).Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
AutorKasiuniaW

Paryski kurczak w maśle orzechowym: Podobne przepisy

Paryski kurczak w maśle orzechowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy