Nicejska wariacja

Przepis kulinarny

Składniki:

mieszanka sałat (można kupić w supermarketach), pół czerwonej papryki, 3 jajka, tuńczyk w sosie własnym (puszka), 3 duże pieczarki, 1 spory pomidor, oliwki, fasolka szparagowa zielona bardzo drobna, cebulka marynowana, oliwa, ocet balsamiczny.

Jak przyrządzić?

jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki;pieczarki obieramy, obcinamy korzenie, smażymy całe kapelusze; pomidorka tniemy na ćwiartki lub mniejsze części, paprykę w paski; wszystkie składniki układamy na sałacie; polewamy oliwą i octem balsamicznym, ew. pieprz i sólzajadamy ze smakiem.

Uwagi:

To porcja na jedną osobę, ale jest naprawdę duża.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćniska
Autorlichi

Nicejska wariacja: Podobne przepisy

Nicejska wariacja: wypróbuj również

Powiązane Tematy