Składniki:
mieszanka sałat (można kupić w supermarketach), pół czerwonej papryki, 3 jajka, tuńczyk w sosie własnym (puszka), 3 duże pieczarki, 1 spory pomidor, oliwki, fasolka szparagowa zielona bardzo drobna, cebulka marynowana, oliwa, ocet balsamiczny.
Jak przyrządzić?
jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki;pieczarki obieramy, obcinamy korzenie, smażymy całe kapelusze; pomidorka tniemy na ćwiartki lub mniejsze części, paprykę w paski; wszystkie składniki układamy na sałacie; polewamy oliwą i octem balsamicznym, ew. pieprz i sólzajadamy ze smakiem.
Uwagi:
To porcja na jedną osobę, ale jest naprawdę duża.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Autor | lichi |