Tagliatelle z łososiem (autor Kina)

Przepis kulinarny

Składniki:

250g makaron Tagliatelle (zielony), 2 dzwonki łososia, śmietana 12%, gorgonzola (lub mały serek topiony), cytryna, sól, pieprz, parmezan.

Jak przyrządzić?

Dzwonki łososia myjemy, skrapiamy cytryną i podsmażamy na patelni. W międzyczasie gotujemy makaron tagliatelle, dodając sól i łyżkę oliwy. Usmażoną rybę odkładamy i wybieramy ości. W drugim garnku podgrzewamy śmietanę, dodajemy gorgonzoli, pieprzu, soli, a na końcu kawałki łososia. Ugotowany makaron odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Następnie kładziemy na makaron sos z łososiem. Smacznego!

Jak podawać?

Danie można posypać parmezanem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt25 zł
AutorKina

Tagliatelle z łososiem (autor Kina): Podobne przepisy

Tagliatelle z łososiem (autor Kina): wypróbuj również

Powiązane Tematy