Składniki:
250g makaron Tagliatelle (zielony), 2 dzwonki łososia, śmietana 12%, gorgonzola (lub mały serek topiony), cytryna, sól, pieprz, parmezan.
Jak przyrządzić?
Dzwonki łososia myjemy, skrapiamy cytryną i podsmażamy na patelni. W międzyczasie gotujemy makaron tagliatelle, dodając sól i łyżkę oliwy. Usmażoną rybę odkładamy i wybieramy ości. W drugim garnku podgrzewamy śmietanę, dodajemy gorgonzoli, pieprzu, soli, a na końcu kawałki łososia. Ugotowany makaron odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Następnie kładziemy na makaron sos z łososiem. Smacznego!
Jak podawać?
Danie można posypać parmezanem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Kina |