Składniki:
Plastry pomarańczy, grejpfruta, cytryny dla ozdoby,
żelatyna, cukier do smaku, bita śmietana, po 3 saszetki: herbat czarnych aromatyzowanych: Owocowy Las, Malinowa Polana, Cytrynowy Gaj, herbaty białej ze śliwką i melonem.
Jak przyrządzić?
Zaparzyć każdą herbatę oddzielnie w 300 ml wody – dosłodzić do smaku, rozpuścić po ok. 1½ łyżeczki żelatyny w każdym naparze, schłodzić ok. 2-3 godzin w lodówce tak, aby żelatyna zastygła.
Jak podawać?
Powstałą galaretkę pokroić w kostkę układać w pucharki i ozdobić owocami i bitą śmietaną.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Irving Tea |