Składniki:
Surowy kalafior, podwójna pierś kurczaka, puszka groszku, majonez, sól, pieprz, curry mieszanka w proszku.
Jak przyrządzić?
Surowy, przelany wrzątkiem kalafior dzielę na różyczki i dla wygody ścieram na tarce o dużych oczkach. Pierś ugotowaną w Vegecie (lub jeśli mam czas - upieczoną w folii), ostudzoną kroję na sporą kostkę. Do tego dodaję osaczony groszek, niewielką ilość majonezu, sól, pieprz grubo mielony i mieszankę curry. Uwaga, zbyt dużo curry spowoduje, że sałatka będzie gorzka!
Potrzebne przybory:
Standardowe kuchenne.
Uwagi:
Sałatka musi być dobrze schłodzona, najlepiej smakuje na drugi dzień.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Camel76 |