Chrupiąca curry

Przepis kulinarny

Składniki:

Surowy kalafior, podwójna pierś kurczaka, puszka groszku, majonez, sól, pieprz, curry mieszanka w proszku.

Jak przyrządzić?

Surowy, przelany wrzątkiem kalafior dzielę na różyczki i dla wygody ścieram na tarce o dużych oczkach. Pierś ugotowaną w Vegecie (lub jeśli mam czas - upieczoną w folii), ostudzoną kroję na sporą kostkę. Do tego dodaję osaczony groszek, niewielką ilość majonezu, sól, pieprz grubo mielony i mieszankę curry. Uwaga, zbyt dużo curry spowoduje, że sałatka będzie gorzka!

Potrzebne przybory:

Standardowe kuchenne.

Uwagi:

Sałatka musi być dobrze schłodzona, najlepiej smakuje na drugi dzień.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorCamel76

Chrupiąca curry: Podobne przepisy

Chrupiąca curry: wypróbuj również

Powiązane Tematy