Składniki:
4 kromki chleba tostowego, 3 jajka, 1 szklanka mleka, 2 łyżeczki miodu, 1 płaska łyżeczka cynamonu, szczypta soli, masło, ulubione owoce - maliny, jagody, banan, brzoskwinia, winogron.
Jak przyrządzić?
Miód podgrzewamy na 10-15 sekund w mikrofalówce. Bierzemy miseczkę, wbijamy jajka, dodajemy szklankę mleka, 1 łyżeczkę miodu, 1 łyżeczkę cynamonu i szczyptę soli. Wszystko mieszamy. Kromki chleba delikatnie namaczamy z dwóch stron. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę masła i kładziemy nasiąknięte tosty. Smażymy, obracając z dwóch stron. Gdy tost zarumieni się i zacznie robić się lekko chrupiący, zdejmujemy go z patelni i kładziemy na papierowy ręcznik, a następnie przekładamy na talerz, dodajemy owoce i polewamy odrobiną miodu. Szybki sposób na słodkie i smaczne śniadanie.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | agu_ |