Składniki:
oliwa z oliwek do smażenia, 3 ząbki czosnku, pół papryczki chili, puszka tuńczyka w oleju, 4 fileciki anchois, puszka pomidorów bez skórki, po łyżce ziół: cząbru, bazylii, oregano, ew. sól, 2 łyżki kaparów, makaron tagliatelle lub fettuccine
Jak przyrządzić?
Posiekany czosnek i papryczkę chili podsmażyć chwilkę na rozgrzanej oliwie. Dodać odsączonego tuńczyka i posiekane fileciki anchois, smażyć przez 3 - 4 minuty. Dodać pomidory, zioła i ew. posolić do smaku. Całość wymieszać i dusić przez ok. 10 min. Dodać kapary, wymieszać. Podawać z makaronem ugotowanym al dente. Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | punia |