Składniki:
Filety z dorsza lub mintaja, 2 ziela angielskie, liść laurowy, 1 cebula, kostka rosołowa rybna, mleko, 5 jaj, natka pietruszki, masło, mąka, sól, biały pieprz.
Jak przyrządzić?
Zacznij od ugotowania ziemniaków i jaj. Ryba: Do garnka wlej trochę wody, tak aby zakryła rybę, ale nie wkładaj ryby jeszcze. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ew. kostkę rybną i pokrojoną cebulę. Gotuj to około 5 minut. Potem dodaj rybę i gotuj wszystko ok. 10 minut.Sos: Zrób zasmażkę z masła i mąki, dodaj mleko i trochę wywaru z gotowanej ryby. Na koniec wrzuć posiekane jajka, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Jak podawać?
Podawać z gotowanymi ziemniakami i zielonym groszkiem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Azabab |