Gotowana ryba w sosie jajecznym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Filety z dorsza lub mintaja, 2 ziela angielskie, liść laurowy, 1 cebula, kostka rosołowa rybna, mleko, 5 jaj, natka pietruszki, masło, mąka, sól, biały pieprz.

Jak przyrządzić?

Zacznij od ugotowania ziemniaków i jaj. Ryba: Do garnka wlej trochę wody, tak aby zakryła rybę, ale nie wkładaj ryby jeszcze. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ew. kostkę rybną i pokrojoną cebulę. Gotuj to około 5 minut. Potem dodaj rybę i gotuj wszystko ok. 10 minut.Sos: Zrób zasmażkę z masła i mąki, dodaj mleko i trochę wywaru z gotowanej ryby. Na koniec wrzuć posiekane jajka, natkę pietruszki, sól i pieprz.

Jak podawać?

Podawać z gotowanymi ziemniakami i zielonym groszkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorAzabab

Gotowana ryba w sosie jajecznym: Podobne przepisy

Gotowana ryba w sosie jajecznym: wypróbuj również

Powiązane Tematy