Libanska salatka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Sałata rzymska, szczypior, 2 pomidory, ogórek, rzodkiewki, garść posiekanej natki, garść posiekanej mięty. Libański cienki chlebek lub coś podobnego np. wraps. Na dressing: owoc granatu, oliwa z oliwek, libańska przyprawa sumak (ew: dużo soku z cytryny) sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Włóż chlebek do piekarnika i piecz, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Pokrój drobno wszystkie składniki sałatki, wymieszaj, polej dresingiem, a na koniec posyp połamanym w drobne kawałki upieczonym chlebkiem.

Jak podawać?

Jako dodatek do letnich dań, grilla.

Uwagi:

Sałatka ma świeży, kwaskowy smak.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorAzabab

Libanska salatka: Podobne przepisy

Libanska salatka: wypróbuj również

Kasza - przyjaciółka kobiety

... planującym ciążę lub przechodzącym trudny okres menopauzy. http://wp.tv/i,tabbouleh-lekka-salatka-na-lato,mid,1740050,cid,5050,klip.html&ast=1 Kasza zwłaszcza jaglana oraz odmiany gruboziarniste ...

dawno temu

Jedz figi i ciesz się świetną sylwetką!

... afrodyzjaki, więc taki deser możesz zaserwować osobie bliskiej swemu sercu. Przez żołądek do serca! Salatka z figamiSałatka jest jednym z najlepszych pomysłów na włączenie fig do diety. Szczególnie ...

dawno temu

Powiązane Tematy