Składniki:
1/2 kg mielonego mięsa, 1/2 kg pieczarek, 3 duże cebule, 2 puszki krojonych pomidorów, 1 duży topiony serek śmietankowy, 2-3 łyżki przyprawy do pizzy, 2 kostki rosołowe, maggi, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Mięso podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju.Cebule obieramy i dość drobno kroimy. Pieczarki myjemy i również drobno kroimy. Podsmażone mięso przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe i przyprawę do pizzy i wstawiamy na gaz. Cebulę szklimy no oleju i przekładamy do mięsa. Pieczarki podsmażamy, aż woda z nich odparuje i dodajemy do mięsa z cebulą. Wszystko razem gotujemy ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą i gotujemy jeszcze 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę topiony serek i gotujemy aż serek się rozpuści, co jakiś czas mieszając.Gdy serek się rozpuści, rozlewamy na talerze.
Potrzebne przybory:
Garnek (5 litrów), patelnia.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | justyś |