Sk艂adniki:
Krem:
kakao, 2 serki homogeniozwane (waniliowe), masa sernikowa Sernik na zimno, mleko, rodzynki.
Sp贸d:
biszkopty.
Pozosta艂e sk艂adniki:
galaretka o dowolnym smaku, dowolne owoce.
Jak przyrz膮dzi膰?
Mas臋 sernikow膮, serki homogenizowane mleko (0,5 l) i kakao doda膰 do g艂臋bokiej miski. Po czym wszystko miksowa膰. Na najwy偶szych obrotach 5 min.Przygotowa膰 sp贸d (u艂o偶y膰 w tortownicy biszkopty).Przela膰 zmiksowane wy偶ej wymienione sk艂adniki.Rozpu艣ci膰 w garnku galaretk臋 (dowolny smak).U艂o偶y膰 owoce, zala膰 rozpuszczon膮 galaretk膮.Na noc wsadzi膰 do lod贸wki.
Potrzebne przybory:
Mikser, g艂臋boka miska, kubek miarowy, tortownica.
Jak podawa膰?
Ma艂e talerzyki.
Uwagi:
Po wyj臋ciu z lod贸wki nast臋pnego dnia krem (kakao, serek, masa sernikowa, rodzynki) nabierze konsystencji kremu.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 8 |
Kaloryczno艣膰 | wysoka |
Przybli偶ony koszt | 30 z艂 |
Autor | Adam lat 15 |