Jajecznica Tunisia na ostro

Przepis kulinarny

Składniki:

4 jaja, 1 puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym, 1/2 cebuli, łyżka oliwy z oliwek, harissa lub pieprz cayenne lub chilli w proszku, sól pieprz.

Jak przyrządzić?

Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy i przesmażamy drobno posiekaną cebulkę. Tuńczyka odsączamy zlewamy cały sos do zlewu, następnie odkładamy patelnię, a bok wbijamy 4 jajka, wrzucamy tuńczyka, pół łyżeczki harissy lub innej ostrej przyprawy, sól i pieprz wg uznania, wszystko mieszamy i na ogień na ok. minutę.

Jak podawać?

Gorącą od razu na stół.

Uwagi:

Proste i bardzo pyszne, polecam dla osób lubiących ostre potrawy, idealne na śniadanie. Przepis jest mój ale zainspirowany pysznościami, które miałem okazję kosztować w Tunezji. Pozdrawiam i życzę smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt5 zł
AutorZejd

Jajecznica Tunisia na ostro: Podobne przepisy

Jajecznica Tunisia na ostro: wypróbuj również

Powiązane Tematy