Składniki:
4 jaja, 1 puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym, 1/2 cebuli, łyżka oliwy z oliwek, harissa lub pieprz cayenne lub chilli w proszku, sól pieprz.
Jak przyrządzić?
Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy i przesmażamy drobno posiekaną cebulkę. Tuńczyka odsączamy zlewamy cały sos do zlewu, następnie odkładamy patelnię, a bok wbijamy 4 jajka, wrzucamy tuńczyka, pół łyżeczki harissy lub innej ostrej przyprawy, sól i pieprz wg uznania, wszystko mieszamy i na ogień na ok. minutę.
Jak podawać?
Gorącą od razu na stół.
Uwagi:
Proste i bardzo pyszne, polecam dla osób lubiących ostre potrawy, idealne na śniadanie. Przepis jest mój ale zainspirowany pysznościami, które miałem okazję kosztować w Tunezji. Pozdrawiam i życzę smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Zejd |