Składniki:
Ciasto:
2 jajka, 1 szk. mąki, mleko, sól.
Na farsz:
4 średnie ziemniaki (ok.1/2 kg), 1 kostka twarogu, 1 duża cebula, szczypiorek, przyprawa do dań z ziemniaków, sól, pieprz, olej.
Jak przyrządzić?
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Ziemniaki ugotować i ostudzić. Zgnieść ziemniaki i twaróg widelcem. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i przesmażyć na oleju. Wymieszać wszystko i doprawić. Zawijać farsz w naleśniki. Podawać odsmażone.
Jak podawać?
Koniecznie odsmażane! Smakują bez dodatków.
Uwagi:
Nie cierpię sama lepić pierogów, a to taka fajna alternatywa.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 11 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | CZARNA |