Naleśniki po rosyjsku

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto:
2 jajka, 1 szk. mąki, mleko, sól.
Na farsz:
4 średnie ziemniaki (ok.1/2 kg), 1 kostka twarogu, 1 duża cebula, szczypiorek, przyprawa do dań z ziemniaków, sól, pieprz, olej.

Jak przyrządzić?

Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Ziemniaki ugotować i ostudzić. Zgnieść ziemniaki i twaróg widelcem. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i przesmażyć na oleju. Wymieszać wszystko i doprawić. Zawijać farsz w naleśniki. Podawać odsmażone.

Jak podawać?

Koniecznie odsmażane! Smakują bez dodatków.

Uwagi:

Nie cierpię sama lepić pierogów, a to taka fajna alternatywa.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje11
Kalorycznośćwysoka
AutorCZARNA

Naleśniki po rosyjsku: Podobne przepisy

Naleśniki po rosyjsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy