Składniki:
Pieczywo chrupkie (kilka kromek np. 4), ser mozzarella [1 op.] (najlepiej light), serek topiony [1 op.], pomidory [1 szt.], zioła prowansalskie (suszone), bazylia (najlepiej świeża, może być suszona), sól, pieprz czarny.
Jak przyrządzić?
Pieczywo chrupkie smarujemy serkiem topionym. Pomidora kroimy w cienkie plastry i układamy na każdej kromce pieczywa. Mozzarellę kroimy w plasterki i również układamy na pieczywie. Posypujemy ziołami, solą i pieprzem. Wkładamy na do piekarnika na ok. 3 minuty. (trzeba uważać bo łatwo można je przypalić). Grzanki można udekorować listkami świeżej bazylii.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Ola |