Składniki:
40 g placków tortilla, 20 g wędzonego łososia, 20 g sera cheddar, 10 g papryki czerwonej, 5 g sałaty masłowej, 5 g oliwy truflowej.
Sos tatarski:
20 g majonezu, 5 g marynowanych pieczarek, 5 g ogórków konserwowych, 5 g szalotki, pieprz.
Jak przyrządzić?
Na tortilli rozłożyć plastry wędzonego łososia, ser cheddar, oczyszczoną ze skórki czerwoną paprykę oraz sałatę masłową. Całość skropić lekko oliwą truflową, ściśle zwinąć, a następnie grillować.Przyrządzić sos: wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę i wymieszać z majonezem, przyprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Tortillę podawać z sosem tatarskim.Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Autor | limito |