Składniki:
200 g mrożonych krewetek, 40 g masła, 2 małe cebule, 4 pomidory, 5 łyżek śmietany, 4 kromki białego chleba z formy, 4 liście sałaty, 4 grube plastry sera z papryką, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Cebulę i pomidory pokroić w plasterki. Masło rozgrzać na małym ogniu, udusić na nim cebulę i pomidory. Dodać rozmrożone krewetki, doprawić solą i pieprzem do smaku, wlać śmietanę, rozmieszać i zagotować. Z chleba zrobić grzanki, rozłożyć na nich farsz, następnie pokrojoną w paski sałatę i przykryć je plastrami sera. Zapiekać 10-12 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C. Wyjąć, gdy ser całkowicie się stopi.
Jak podawać?
Podawać na gorąco z zieloną sałatą i piwem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Porcje | 4 |
Autor | Arla |