Kokosowo-miodowy pudding ryżowy - Przepis

Przepis kulinarny
Kokosowo-miodowy pudding ryżowy Zobacz 2 zdjęcia

Idealny na aktualną pogodę za oknem. Kokosowo-miodowy pudding ryżowy jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Idealnie sprawdzi się jako słodki deser dla całej rodziny.

Składniki:

2 szklanki mleka kokosowego,
1 ½ mleka sojowego,
½ szklanki ryżu,
2 łyżeczki cukru,
łyżeczka ekstraktu z wanilii,
3 łyżki płynnego miodu.

Jak przyrządzić?

Do rondelka wlewamy mleko kokosowe i mleko sojowe. Następnie dodajemy ryż, cukier, ekstrakt z wanilii, dwie łyżeczki miodu i szczyptę soli. Gotujemy na dużym ogniu. Gdy mleko zacznie się gotować, zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 20-25 minut. Następnie odczekujemy 5 minut i nakładamy pudding do pucharków. Polewamy miodem i gotowe.

Jak podawać?

Deser jest od razu gotowy do podania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt15 zł

Kokosowo-miodowy pudding ryżowy: Podobne przepisy

Kokosowo-miodowy pudding ryżowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy