Słodko-gorzki deser dla wymagających. Mandarynki z gorzką czekoladą i pistacjami to przekąska idealna dla wymagających wielbicielki deserów. Słodycz owoców przełamuje gorzka czekolada i charakterystyczny, lekko słony smak pistacji.
Składniki:
5 mandarynek,
pół tabliczki gorzkiej czekolady,
3 łyżki mleka,
20 g pistacji.
Jak przyrządzić?
Obierz mandarynki ze skórki i podziel na cząstki. Rozłup pistacje i pokrój je drobno. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, dodając mleko i mieszając masę. Zamocz każdą cząstkę mandarynki do połowy w czekoladzie. Zanim czekolada zastygnie, posyp owoce pistacjami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |