Mandarynki z gorzką czekoladą i pistacjami - Przepis

Przepis kulinarny
Mandarynki z gorzką czekoladą i pistacjami

Słodko-gorzki deser dla wymagających. Mandarynki z gorzką czekoladą i pistacjami to przekąska idealna dla wymagających wielbicielki deserów. Słodycz owoców przełamuje gorzka czekolada i charakterystyczny, lekko słony smak pistacji.

Składniki:

5 mandarynek,
pół tabliczki gorzkiej czekolady,
3 łyżki mleka,
20 g pistacji.

Jak przyrządzić?

Obierz mandarynki ze skórki i podziel na cząstki. Rozłup pistacje i pokrój je drobno. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, dodając mleko i mieszając masę. Zamocz każdą cząstkę mandarynki do połowy w czekoladzie. Zanim czekolada zastygnie, posyp owoce pistacjami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje5
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt15 zł

Mandarynki z gorzką czekoladą i pistacjami: Podobne przepisy

Mandarynki z gorzką czekoladą i pistacjami: wypróbuj również

Powiązane Tematy