Mus z borówek amerykańskich i malin

Przepis kulinarny
Mus z borówek amerykańskich i malin Zobacz 10 zdjęć

Najzdrowsze i najbardziej aromatyczne są zawsze desery ze świeżych owoców, a tych nie brakuje na rynku. Takie owoce dojrzewające na słońcu są słodkie same w sobie, więc nie musimy dodawać cukru. Malina i borówka to przepyszne owoce, różniące się znacznie smakiem i kolorem co jest zamierzonym efektem w przygotowaniu owocowego musu.

Składniki:

0,25 kg borówki amerykańskiej,
0,25 kg maliny,
pół l śmietany kremówki.

Jak przyrządzić?

Śmietanę ubić na sztywną pianę. 1/3 owoców odłożyć. Pozostałe owoce przełożyć do oddzielnych misek i lekko rozgnieść łyżką. Trzeba uważać, żeby nie powstała miazga.Trochę ubitej śmietany odłożyć do dekoracji, resztę podzielić na pół. Połowę śmietany delikatnie wymieszać z borówkami, drugą z malinami. Do pucharków wkładać mus borówkowy, następnie ułożyć kilka borówek, na nie mus malinowy i kilka malin. Udekorować pozostawioną śmietaną i całymi owocami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt23 zł

Mus z borówek amerykańskich i malin: Podobne przepisy

Mus z borówek amerykańskich i malin: wypróbuj również

Powiązane Tematy