Prosty przepis na nadziewaną, pieczoną paprykę

Przepis kulinarny
Prosty przepis na nadziewaną, pieczoną paprykę Zobacz 5 zdjęć

Prosty i tani przepis na obiad! Bardzo modne ostatnio stało się faszerowanie warzyw. Na aktualną pogodę moim zdaniem najlepiej pasują zapiekane papryki nadziewane mięsem. Dziś mam dla was prosty przepis na obiad, z którym poradzi sobie dosłownie każdy.

Składniki:

½ kg mięsa mielonego,
½ szklanki mleka,
jajko,
¾ szklanki bułki tartej,
½ szklanki posiekanej cebuli,
2 ząbki czosnku,
¾ łyżki musztardy,
sól,
pieprz,
3 duże papryki,
szklanka ketchupu,
łyżeczka brązowego cukru.

Jak przyrządzić?

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C. W misce mieszamy ze sobą mięso, bułkę tartą, cebulę, czosnek, musztardę, sól i pieprz. Paprykę dokładnie myjemy, przekrawamy i wydrążamy. Do oddzielnej miseczki wlewamy ketchup i dodajemy brązowy cukier, a następnie bardzo dokładnie mieszamy. Gotowym sosem zasmarowujemy wnętrze papryki, a następnie faszerujemy mięsem. Pieczemy przez około 30 minut.

Jak podawać?

Podajemy od razu po upieczeniu z dodatkiem chrupiącego pieczywa.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt12 zł

Prosty przepis na nadziewaną, pieczoną paprykę: Podobne przepisy

Prosty przepis na nadziewaną, pieczoną paprykę: wypróbuj również

Powiązane Tematy