Placuszki z brokułów i parmezanu

Przepis kulinarny
Placuszki z brokułów i parmezanu Zobacz 4 zdjęcia

Fajny pomysł na szybki obiad. Placuszki z brokułów to zdrowe rozwiązanie na obiad dla całej rodziny. Smaczny i prosty przepis przyda się osobom, które nie mają czasu na długie gotowanie, albo chcą na chwilę odpocząć od stania nad garnkami. Połączenie smaków jest rewelacyjne!

Składniki:

duży brokuł,
jajko,
¾ szklanki mąki,
½ szklanki startego parmezanu,
½ szklanki mleka,
½ łyżeczka czosnku,
sól,
pieprz,
oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?

Brokuł myjemy i porcjujemy. Odstawiamy do wyschnięcia. W misce ubijamy jajko, a następnie dodajemy ser, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy, stopniowo dolewając mleko. Dodajemy osuszone brokuły i za pomocą widelca delikatnie je rozgniatamy. Nastawiamy patelnię na średni ogień i smażymy z każdej strony po około 3 minut.

Jak podawać?

Najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Podajemy solo albo z dodatkiem lekkich warzyw.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł

Placuszki z brokułów i parmezanu: Podobne przepisy

Placuszki z brokułów i parmezanu: wypróbuj również

Powiązane Tematy