Roladki z pieczonej papryki

Przepis kulinarny
Roladki z pieczonej papryki Zobacz 9 zdjęć

Roladki z pieczonej papryki to zdrowa przekąska i pełnowartościowe śniadanie. Podane nawet na uroczystym stole, nie bledną wśród wielu potraw, a wręcz przeciwnie przyciągają wzrok. Zaproś soczystą, miękką paprykę i aromatyczny twarożek na grilla.

Składniki:

5 czerwonych papryk,
50 dag chudego twarogu,
2 ząbki czosnku,
mały słoiczek oliwek bez pestek,
pęczek szczypiorku,
łyżka kremu balsamicznego,
sól,
pieprz.

Jak przyrządzić?

Papryki przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych.

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni lub rozpalić grilla.

Papryki ułożyć na blasze lub grillu i piec, aż zbrązowieje skórka.

Następnie wyjąć i gorące włożyć do torebki foliowej, szczelnie zamknąć.

Po ostygnięciu z papryk usunąć skórkę.

Dwie połówki upieczonych papryk pokroić w kostkę, czosnek i szczypiorek drobno posiekać, oliwki przekroić na pół.

Wszystkie produkty dokładnie wymieszać z serem, przyprawić solą i pieprzem.

Porcję twarożku kłaść na połówkę papryki i zawijać.

Tak przygotowane roladki polać kremem balsamicznym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt25 zł

Roladki z pieczonej papryki: Podobne przepisy

Roladki z pieczonej papryki: wypróbuj również

Powiązane Tematy