Apetyt można pobudzać nie tylko estetycznym wyglądem, ale także zapachem, połączeniem różnych smaków i barwami potrawy. Powinniśmy ją poczuć wszystkimi zmysłami. Zachęcamy do eksperymentowania ze smakami. Zamiast tradycyjnej zupy pomidorowej można przygotować pomidorową z mozzarellą. Brzmi ciekawie i jest warte spróbowania. Pamiętajcie o dekoracji i apetycznym podaniu.
Składniki:
1 bulionetka Bulion wołowy KNORR,
1 średnia cebula,
3 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 puszki pomidorów pelati,
200 ml śmietany 22%,
cukier,
pieprz,
kilka gałązek świeżej bazylii,
1 opakowanie mini mozzarelli.
Jak przyrządzić?
Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody.
Podsmaż obraną cebulę z czosnkiem na oliwie.
Zalej całość pomidorami z puszki.
Duś pod przykryciem około 3 min.
Dodaj bulion, a następnie rozdrobnij zupę za pomocą miksera.
Całość gotuj jeszcze około 10 minut.
Dodaj na koniec śmietanę i dopraw całość cukrem i pieprzem do smaku.
Jak podawać?
Podawaj zupę posypaną świeżo pokrojoną bazylią z kulkami sera mozzarella.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 14 zł |