Zupa pomidorowa z mozzarellą

Przepis kulinarny
Zupa pomidorowa z mozzarellą

Apetyt można pobudzać nie tylko estetycznym wyglądem, ale także zapachem, połączeniem różnych smaków i barwami potrawy. Powinniśmy ją poczuć wszystkimi zmysłami. Zachęcamy do eksperymentowania ze smakami. Zamiast tradycyjnej zupy pomidorowej można przygotować pomidorową z mozzarellą. Brzmi ciekawie i jest warte spróbowania. Pamiętajcie o dekoracji i apetycznym podaniu.

Składniki:

1 bulionetka Bulion wołowy KNORR,
1 średnia cebula,
3 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 puszki pomidorów pelati,
200 ml śmietany 22%,
cukier,
pieprz,
kilka gałązek świeżej bazylii,
1 opakowanie mini mozzarelli.

Jak przyrządzić?

Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody.

Podsmaż obraną cebulę z czosnkiem na oliwie.

Zalej całość pomidorami z puszki.

Duś pod przykryciem około 3 min.

Dodaj bulion, a następnie rozdrobnij zupę za pomocą miksera.

Całość gotuj jeszcze około 10 minut.

Dodaj na koniec śmietanę i dopraw całość cukrem i pieprzem do smaku.

Jak podawać?

Podawaj zupę posypaną świeżo pokrojoną bazylią z kulkami sera mozzarella.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt14 zł

Zupa pomidorowa z mozzarellą: Podobne przepisy

Zupa pomidorowa z mozzarellą: wypróbuj również

Powiązane Tematy