Składniki:
- 18 serdelków z indyka (parówki grube w folii)
- ciasto: 0,5 kg mąki, 5 dag drożdży, szczypta soli, 6 łyżek oleju, 0,5 kubka słodkiej śmietany, 0,5 szklanki wody, 3 żółtka
- nadzienie: 0,5 kg pieczarek, 3 cebule, żółty ser
Jak przyrządzić?
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, zrobić ciasto z drożdżami i rozwałkować.
Naciąć parówki wzdłuż, do środka włożyć podsmażone pieczarki z cebulą - otoczyć plastrem sera, zawinąć każdą odzielnie w ciasto. Włożyć na blachę i zapiec w piekarniku. Piec na złoty kolor.
Jak podawać?
można podawać z ketchupem
Uwagi:
Dobre na ciepło i na zimno
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 18 |
Autor | Lunia |