Łosoś norweski na sposób śródziemnomorski - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

opakowanie porcji z łososia norweskiego 250g, 1 cytryna, 10 czarnych oliwek, 1 cebula, 2 łyżeczki kaparów, 1 papryczka pepperoni, świeży koperek, sól i pieprz do smaku, po łyżce białego wina i oliwy z oliwek.

Jak przyrządzić?

Porcję łososia rozmrozić i ułożyć w skropionym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Posypać kaparami, oliwkami, posiekaną cebulką i papryczką. Ułożyć na wierzchu plasterki z cytryny. Całość doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Piec łososia przez 15-20 minut. Gotowego łososia skropić sokiem z cytryny i posypać posiekanym koperkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorlimito

Łosoś norweski na sposób śródziemnomorski: Podobne przepisy

Łosoś norweski na sposób śródziemnomorski: wypróbuj również

Powiązane Tematy