Składniki:
opakowanie porcji z łososia norweskiego 250g, 1 cytryna, 10 czarnych oliwek, 1 cebula, 2 łyżeczki kaparów, 1 papryczka pepperoni, świeży koperek, sól i pieprz do smaku, po łyżce białego wina i oliwy z oliwek.
Jak przyrządzić?
Porcję łososia rozmrozić i ułożyć w skropionym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Posypać kaparami, oliwkami, posiekaną cebulką i papryczką. Ułożyć na wierzchu plasterki z cytryny. Całość doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Piec łososia przez 15-20 minut. Gotowego łososia skropić sokiem z cytryny i posypać posiekanym koperkiem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | limito |