Składniki:
2 puszki mandarynek, 15 dag masła, 6 jajek, 25 dag cukru, 1 aromat waniliowy, 1 kg podwójnie mielonego sera, 1 budyń waniliowy, 80 dag śmietany 12%, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 15 dag kremówki, 8 mandarynek.
Jak przyrządzić?
Mandarynki osącz. Masło utrzyj z 20 dag cukru i aromatem waniliowym na puszystą masę. Ser wymieszaj z 40 dag śmietany. Budyń zmieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy. Nie przerywając mieszania, dodawaj stopniowo jajka i śmietanę. Masę wyłóż na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piecz 15 minut w temperaturze 175 stopni. Wyjmij blachę, ułóż na cieście osączone mandarynki. Piecz 20 minut. 40 dag śmietany wymieszaj z 5 dag cukru. Wylej na wierzch ciasta. Piecz 25 minut. Ciasto wystudź, pokrój na porcje. Mandarynki obierz starannie ze skórki, pokrój na plasterki. Ułóż je na kawałkach ciasta.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 20 |
Kaloryczność | 380 kcal |
Autor | Basia |