Ryby po japońsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg płatów filetów (najlepiej mintaj), 4 średnie cebule, 1 słoik ogórków konserwowych, 1 słoik papryki konserwowej, mąka, jajo, sól. Zalewa: 2 szkl. wody, 1/2 szkl. oleju, 1 mały koncentrat (np. Łowicz), 4 łyżki keczupu, 3 łyżki octu, 2 łyżki cukru, sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Cebulę, ogórki i paprykę pokroić w drobną kostkę i wymieszać razem. Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub tylko w jaju i mące, oczywiście wcześniej ją posolić. Ja robię w jaju i mące. Warzywa i rybę układać na przemian, najlepiej w brytfance lub naczyniu żaroodpornym. Zrobić zalewę: wodę zagotować, resztę składników potrzebnych do zalewy włożyć do wody i gotować 3 min. Ryby zalać gorącą zalewą. Jeżeli ryba "wpije" zalewę, można dorobić. Smacznego!

Potrzebne przybory:

patelnia, naczynie żaroodporne, mała miska, talerzyki

Jak podawać?

Na zimno.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Przybliżony koszt25 zł
Autorcindy

Ryby po japońsku: Podobne przepisy

Ryby po japońsku: wypróbuj również

Ryż po japońsku

... O tym, że jedzenie ryb jest bardzo zdrowe przekonaliśmy się na własnej skórze dopiero wtedy, gdy w naszym kraju zapanowało prawdziwe szaleństwo na punkcie sushi, będącego jednym z najbardziej znanych ... dań kuchni japońskiej. Jednak z uwagi na ...

dawno temu

Japońskie potrawy

...   Ta prosta potrawa japońska nie każdego przekonuje. Spożywane podobnie jak sushi, na surowo, owoce morza mogą zniechęcać zapachem. Inni zaś upatrują w tym oryginalnym daniu niebywałe wrażenia ... Ta prosta potrawa japońska nie każdego ...

dawno temu

Manicure japoński

... Efekt japońskiego manicuru to naturalnie wyglądające, lekko zaróżowione i zdrowsze paznokcie. Jest zatem świetnym rozwiązaniem dla pań, które nie lubią kolorowych emalii, a ich paznokcie w naturalnym stanie raczej nie nadają się do pokazywania. ...

dawno temu

Takifugu – ryzykowny posiłek rybny

...   Lubicie ryby? A zjedlibyście Takifugu? Japońską rybkę, której spożycie może zaowocować tym że nasza rodzina w trybie przyspieszonym będzie musiała nabyć trumnę? Ryby zapewniają nam niesamowite ... doznania kulinarne. Pisałam ostatnio o rybach, ...

dawno temu

Ryby dla dzieci

... Ryby można wprowadzić do jadłospisu dziecka już w pierwszym roku życia, czyli w 6. miesiącu u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym i w 7. u dzieci karmionych piersią. Jednak wiele mam decyduje ... się na wprowadzenie ryby do diety dziecka ...

dawno temu

Ryba jest dobra na wszystko

...   Jak głosiło hasło pewnej starej kampanii społecznej - „ryba wpływa na wszystko”. I, powiem szczerze, podpisuje się pod tym rękami i nogami. Ryby są źródłem kwasu omega-3, który działa zbawiennie ... bądź razie ryby absolutnie i szczerze ...

dawno temu

Dieta japońska

... przedstawiona zostanie charakterystyka diety japoński cud, warto jest zastanowić się chwilę, jakie cechy powinna posiadać nie tylko zdrowa dieta odchudzająca, lecz także prawidłowo zbudowany jadłospis ... przez całe życie. Oczywiście od czasu do ...

dawno temu

Ryba w cieście

... Jedzenie ryb, podobnie jak spożywanie co najmniej jednej porcji owoców lub warzyw, jest nieodzownym elementem każdej zdrowej diety. I tak jak ma to miejsce w przypadku innych niezbędnych ... do właściwego funkcjonowania organizmu produktów, ...

dawno temu

Ryby w occie

... Mężczyzna musi choć raz obok zbudowania domu, spłodzenia syna i posadzenia drzewa, pójść na ryby. Bez względu na to, czy ktoś uwielbia to, wbrew pozorom wymagające, zajęcie rekreacyjne, czy podchodzi ... rybami. Zjeść i usmażyć można tylko ...

dawno temu

Sałatka z wędzonej ryby

... Zdrowotne właściwości ryb znane są nie od dziś. Zawarte w rybach substancje zmniejszają ryzyko nowotworów, wygładzają zmarszczki oraz pozytywnie wpływają na wzrok. Sięgaj po ryby minimum dwa razy w tygodniu, pod różną postacią. Dziś pomysł na ...

dawno temu

Ryby w diecie

... Według danych zawartych w schemacie żywienia dziecka karmionego piersią, ryba w diecie dziecka może pojawić się już w siódmym miesiącu życia malucha. Podobne rozszerzenie diety dotyczy dzieci ... karmionych butelką. Ryby są źródłem wielu cennych ...

dawno temu

Zapiekana ryba z pieczarkami

... Ryba nie musi być podana w pełnej krasie. Może być ukryta w pysznej zapiekance z pieczarkami, okraszona mieszanką aromatycznych przypraw. Zobacz, jak przyrządzić zapiekaną rybę z pieczarkami? ... Ryba nie musi być podana w pełnej krasie. Może ...

dawno temu

Jedz ryby dla urody i zdrowia!

... Popularne spoty reklamowe przekonywały, że ryba wpływa na wszystko i jest w tym wiele prawdy. Ryba działa jak cudowny eliksir na naszą urodę i zdrowie. Przede wszystkim dostarcza odpowiednią dawkę pełnowartościowego białka, które jest ...

dawno temu

Zdrowe ryby

... O zaletach spożywania ryb jest stale głośno. Zawierają kwas omega-3, łatwo przyswajalne białko oraz witaminę B12. Nie wszyscy jednak zdają sobie sprawę, że niektóre gatunki mogą przynieść więcej ... szkody niż pożytku. Dlatego wybór odpowiedniej ...

dawno temu

Japoński manicure

... owo „prześciganie się” w pomysłach. Ostatnio bardzo modnym zabiegiem w salonach kosmetycznych stał się japoński manicure. Czy taka pielęgnacja paznokci stanie się równie popularna i chętnie wykorzystywana jak odmiana francuska? ... owo ...

dawno temu

Ryba w kilku wyjątkowo smacznych odsłonach

... W Polsce dania z ryb przyrządzane były od najdawniejszych czasów. W staropolskich domach podawano ryby w różnoraki sposób, a potrawy cechowały się wyjątkową pomysłowością kucharzy, którzy je ... przyrządzali. W Polsce z gatunków świeżych ryb ...

dawno temu

Ryba w pomidorach

...   Najłatwiej jest kupić tę gotową, w puszce i pomidorowym sosie. Taki produkt jest jednak dobry jedynie na kanapki. Jak przyrządzić rybę w pomidorach, która podana na ciepło będzie świetnie pasować ... na danie obiadowe? Wbrew pozorom to ...

dawno temu

Ryba w sosie cytrynowym

... Jedzenie ryb jest jednym z głównych haseł, jakie uparcie chcą do naszego życia przeforsować dietetycy. Nie ulega wątpliwości, że ich spożywanie jest korzystne dla naszego zdrowia, choć i tu pojawiają ... się pewne zastrzeżenia. Oprócz tego, że ...

dawno temu

Zapach ryby - jak się go pozbyć?

... Zapach ryby jest nieprzyjemny i trudno się go pozbyć. Zostaje na dłoniach, patelni, sztućcach i talerzach. Przez ten niemiły aromat wszyscy sąsiedzi wiedzą, że smażymy rybę. Czy można jakoś zneutralizować ten zapach lub się go pozbyć? ...

dawno temu

Pożywne ryby na obiad

... Ryba na co dzień a nie od święta. ... Ryba na co dzień a nie od święta. Posiłki z ryb są bardzo zdrowe, dobre i szybkie w przygotowaniu. Zaleca się spożywanie ryb przynajmniej raz w tygodniu. Ich wartości odżywcze są niezbędne w diecie ... ...

dawno temu

Powiązane Tematy