Składniki:
2 lub 3 serki waniliowe, 2 jajka, 4 łyżki cukru pudru, galaretka, dowolne owoce, żelatyna, mleko, masło.
Jak przyrządzić?
Żółtka wymieszać z cukrem pudrem i masłem, dodać serki. Żelatynę wymieszać z odrobiną mleka i odstawić. Trochę mleka zagotować i wlać do żelatyny i wymieszać. Po ostygnięciu dodać do masy. Do tortownicy o śr. 20 cm wlać masę i poukładać owoce, zalać ostudzoną galaretką i wstawić do lodówki.
Potrzebne przybory:
mikser
Jak podawać?
Podawać na zimno z bitą śmietaną.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | mariola |