Karkówka - medalion

Przepis kulinarny

Składniki:

Karkówka, wędzony boczek, cebula, sól i pieprz lub przyprawa, którą lubisz, oliwa.

Jak przyrządzić?

Ukrój plaster karkówki, pięścią pobij go, aby miał owalny krztałt i grubość ok. 1 cm. Ukrój cienki pasek boczku długości otrzymanego kotleta. W kotlecie zrób dwa rozcięcia, przez które przeciągnij pasek boczku (jak litera omega), pod boczek wsuń plaster cebuli i zaciągnij boczek, aby cebula nie wypadła w czasie smażenia. Przyraw medalion i smaż obustronnie na oliwie.

Uwagi:

Medalion pyszny także z grilla.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Autorandrzej

Karkówka - medalion: Podobne przepisy

Karkówka - medalion: wypróbuj również

Powiązane Tematy