Sałatka pieczarkowa (autor chebzia) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Surowe pieczarki, kukurydza, 4 jaja, 4 ząbki czosnku, vegeta, pieprz ziołowy, oregano lub zioła prowansalskie, majonez.

Jak przyrządzić?

Pieczarek nie myć, tylko obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Jaja ugotować i pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, przyprawy, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Jak podawać?

Sałatka jest doskonała na zakrapiane imprezy i w połączeniu z grillowanym mięsem lub po prostu z chlebem.

Uwagi:

Nie podałam, ile dawać pieczarek, ale na dużą miskę wystarczy 50 dag. Najlepiej zjeść w dniu przyrządzenia po schłodzeniu, bo nazajutrz zmienia kolor na szary i pieczarki puszczą sok, ale smak się nie zmieni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt10 zł
Autorchebzia

Sałatka pieczarkowa (autor chebzia): Podobne przepisy

Sałatka pieczarkowa (autor chebzia): wypróbuj również

Powiązane Tematy