Składniki:
40 szt. herbatników, 4-5 dag kakao, 10 dag wiórków kokosowych, 1 kostka masła, 20 dag cukru pudru, 1,2 szklanki wody.
Jak przyrządzić?
Masa kakaowa: herbatniki rozkruszyć, wodę, 10 dag cukru pudru i kakao zagotować. 1,2 kostki masła rozetrzeć, dodać do tego ciepłą masę i rozkruszone herbatniki i razem wymieszać. Masa kokosowa: 1,2 kostki masła rozetrzeć, dodać 10 dag cukru pudru, dosypać wiórki kokosowe i wymieszać mikserem do powstania w miarę jednolitej masy. W blaszce do ciasta położyć papier, na nim rozsmarować dość grubo masę kakaową, na niej rozsmarować cienko masę kokosową i zwinąć roladę (bez papieru). Włożyć do lodówki, by stwardniała.
Potrzebne przybory:
garnek, blaszka, mikser
Uwagi:
Rolada jest słodka, ale pyszna.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ANILEWE |