Składniki:
Podwójny filet z kurczaka (ok. 75 dag), cebula (2 średnie), ogórki konserwowe (ok. 6 szt.), puszka kukurydzy, kapusta pekińska, keczup, majonez, przyprawa gyros, olej.
Jak przyrządzić?
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, obficie obsypać przyprawą gyros, smażyć na oleju pod przykryciem ok. 10 min. Kurczaka wyłożyć do salaterki, polać keczupem (grubą warstwą). Na to wyłożyć pokrojoną w kostkę cebulę, na cebulę pokrojone w kostkę ogórki konserwowe wymieszane z majonezem, kolejna warstwa to kukurydza wymieszana z majonezem, na to poszatkowana kapusta pekińska i wszystko polać sosem, który został z kurczaka.
Jak podawać?
W dużej salaterce.
Uwagi:
Zamiast kapusty pekińskiej można użyć sałaty lodowej, jest delikatniejsza.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Nauzyka_a |