Pieprzowa polędwica wołowa

Przepis kulinarny

Składniki:

Spora polędwica wołowa, kolorowy pieprz, oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?

Solidny kawał polędwicy wołowej wypędzelkować oliwą z oliwek, dokładnie i sumiennie obtoczyć w pieprzu i zawinąć w folię. Taki stek pozostawić na 12 lub najlepiej 14 godz. w chłodnym miejscu np. lodówce. Piec na grillu.

Jak podawać?

Podawać z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i z sosem pieprzowym. Coś wspaniałego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Przybliżony koszt10 zł
Autorrodrigez dublin

Pieprzowa polędwica wołowa: Podobne przepisy

Pieprzowa polędwica wołowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy