Farfalle z brokułami

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron farfalle, szynka (może być konserwowa), twardy żółty ser, czosnek, smietana 18%, kostka rosołowa lub bulion, sok z cytryny, brokuły, sól, pieprz, oliwa z oliwek, bazylia (najlepiej świeża), woda.

Jak przyrządzić?

Na oliwie podsmaż czosnek i pokrojoną w drobną kostkę lub paski szynkę, dodaj kostkę rosołową lub bulion, zagotuj. Dodaj śmietanę i starty żółty ser, dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i bazylią. Na ugotowany w osolonej wodzie makaron wyłóż ugotowane brokuły i polej sosem (powinien być dość gęsty - możesz zaciągnąć go żółtkiem - nie przegotuj, bo uzyskasz jajecznicę). Polecam i smacznego.

Uwagi:

Proporcje poszczegółnych składników trzeba dobrać do własnego smaku i poeksperymentować.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autormaczer

Farfalle z brokułami: Podobne przepisy

Farfalle z brokułami: wypróbuj również

Powiązane Tematy