Składniki:
6-8 ziemniaków, 1-2 marchewki, brokuły - mogą być świeże lub mrożone, korzeń selera i pietruszki, kostka serka topionego, bulion z kostki.
Jak przyrządzić?
Bulion rozpuszczamy w 2 litrach wody, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę startą na dużych oczkach tarki. Seler i pietruszkę też ścieramy na tarce. Na końcu dodajemy brokuły, bo bardzo szybko się gotują. Dodajemy serek i wyszystko mieszamy aż do rozpuszczenia się serka. Doprawiamy solą i jarzynką (na końcu, bo serek jest słony). Pyszna. Po zmiksowaniu wychodzi zupka dla ma małych dzieci.
Potrzebne przybory:
nóż, tarka, ewentualnie blender
Jak podawać?
W głębokim talerzu.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | lusia |