Składniki:
Kostka sera feta, 35-40 dag szynki, 35-40 dag żółtego sera (najlepsze te o smaku lekko orzechowym), puszka kukurydzy, majonez.
Jak przyrządzić?
Ser feta, szynkę i żółty ser kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem (może być granulowany). Wszystkie składniki delikatnie mieszamy i dodajemy majonezu. Ja zwykle dodaję 4 spore łyżki majonezu, ale to oczywiście rzecz gustu.
Potrzebne przybory:
nóż, deska
Jak podawać?
To już zależy od wizji kucharza :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Alicja z Krainy Czarów |