Składniki:
2 kubki wody (ok. 600 ml), pół kostki rosołowej (np. Knorr), 3 trójkąty serka topionego (2 z szynką, 1 śmietanowy), 2 kiełbaski (np. frankfuterki), 1 cebula, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Wodę zagotowujemy, do gotującej się wody wrzucamy pół kostki rosołowej, a po chwili serki topione. Zupę ciągle mieszamy, aż serki się roztopią. Garnek z zupą ściągamy z ognia. Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę, a po chwili pokrojone kiełbaski. Smażymy, aż cebula i kiełbaski nabiorą ładnego koloru. Następnie wrzucamy to do gotowej zupy, mieszamy i danie gotowe. Potrawa prosta, ale smaczna:)
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, łyżka, nóż i deska do krojenia
Jak podawać?
Na talerzu z grzankami.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | Jolcia |