Składniki:
3 szkl. mąki pszennej, 1,5 szkl. mleka, 1 margaryna, 1 łyżka sody, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, kakao, szczypta soli, cynamon lub przyprawa do pierników, 1 szkl. cukru, 3 jajka.
Jak przyrządzić?
Mleko, cukier, margarynę zagotować. Kiedy ostygnie, dodać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia, dodać kakao. Następnie rozbełtać osobno 3 jaja, dodać do ciasta, całość wymieszać. Piec 45 min w średnio nagrzanym piekarniku.
Potrzebne przybory:
mikser
Jak podawać?
Pokroić po upieczeniu.
Uwagi:
Mąkę dodać do prawie zimnego mleka.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | mała brytfanka |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Agnieszka |