Składniki:
Ciasto: 2 szkl. i 3 łyżki mąki, 2 jajka, 3/4 margaryny, 1 szkl. mleka, 5 łyżeczek kakao, 1 łyżka sody, 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy. Masa: 1 l mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru pudru, 1 margaryna, olejek migdałowy, 1 op. wiórków kokosowych.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki na ciasto wsypać do miski, wymieszać, wlać na blaszkę. Piec około 45 min. Po wystygnięciu podzielić na pół. Mleko z mąką ugotować jak budyń, po ostygnięciu dodać resztę składników i porządnie wymieszać. Ciasto przełożyć masą. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | beata |