Piętrowa sałatka - bardzo prosta

Przepis kulinarny

Składniki:

Mrożona fasolka szparagowa, groszek konserwowy, jajka, majonez, keczup.

Jak przyrządzić?

Sałatkę przygotowuje się piętrami. Pierwsze piętro to fasolka szparagowa. Mrożoną fasolkę należy ugotować według przepisu i rozłożyć na dnie salaterki. Następnym piętrem jest groszek konserwowy - należy go bardzo dokładnie odsączyć, zresztą fasolkę też, i ułożyć kolejne piętro. Trzecie piętro to jajka - gotujemy jajka na twardo, następnie kroimy je na ćwiartki, a ćwiartki na połówki - powstaje kolejne piętro. Następnie należy zrobić piętro z majonezu - grubość dowolna, a majonez polać keczupem w jakieś ładne wzorki:) Nie żałować:)

Jak podawać?

Sałatkę należy ostrożnie nakładać, aby zachować piętrowość.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt5 zł
AutorOlga

Piętrowa sałatka - bardzo prosta: Podobne przepisy

Piętrowa sałatka - bardzo prosta: wypróbuj również

Powiązane Tematy