Składniki:
Mrożona fasolka szparagowa, groszek konserwowy, jajka, majonez, keczup.
Jak przyrządzić?
Sałatkę przygotowuje się piętrami. Pierwsze piętro to fasolka szparagowa. Mrożoną fasolkę należy ugotować według przepisu i rozłożyć na dnie salaterki. Następnym piętrem jest groszek konserwowy - należy go bardzo dokładnie odsączyć, zresztą fasolkę też, i ułożyć kolejne piętro. Trzecie piętro to jajka - gotujemy jajka na twardo, następnie kroimy je na ćwiartki, a ćwiartki na połówki - powstaje kolejne piętro. Następnie należy zrobić piętro z majonezu - grubość dowolna, a majonez polać keczupem w jakieś ładne wzorki:) Nie żałować:)
Jak podawać?
Sałatkę należy ostrożnie nakładać, aby zachować piętrowość.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Olga |