Sos czosnkowy z bazylią do smażonych warzyw z patelni - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 ząbki czosnku, 1 łyżka majonezu, 0,5 l jogurtu naturalnego, bazylia, pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Czosnek zdusić i wszystko wymieszać, nie żałować bazylii. Najlepszy, gdy się "przegryzie" :)

Jak podawać?

Polać gorące warzywa z patelni (skład warzyw - bakłażan lub cukinia, papryka, kukurydza, brokuły, zielona fasolka itd.). Można też dodać frytki do smażenia z warzywami (pycha).

3.00
1 głos
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
AutorMarta

Sos czosnkowy z bazylią do smażonych warzyw z patelni: Podobne przepisy

Sos czosnkowy z bazylią do smażonych warzyw z patelni: wypróbuj również

Powiązane Tematy