Prosty sposób na ciekawy obiad. Przepis gwarantuje, że zasmakuje zarówno starszym, jak i młodszym. Oczywiście danie będzie smakować najlepiej, jeśli dodamy grzyby, które sami nazbieraliśmy w lesie. Po takiej męczącej wyprawie solidny posiłek to podstawa. Polecam ten przepis także tym, którzy nie mają za wiele czasu, a chcą zrobić coś wyjątkowego dla gości.
Składniki:
60 dag piersi z kurczaka,
2-3 łyżki śmietany 9%-12%,
szczypiorek,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
30 dag grzybów (borowiki, podgrzybki),
olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Mięso z kurczaka posiekać na drobne kawałki i udusić na oleju.
Grzyby posiekać w paseczki i ugotować w bardzo małej ilości wody z solą i pieprzem.
Pod koniec duszenia mięsa dodać grzyby, szczypiorek i natkę pietruszki.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Po odstawieniu z gazu, dodać śmietanę i wymieszać.
Jak podawać?
Podawać z ryżem lub z ziemniakami.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |