Składniki:
3 paczki dużych solonych krakersów najlepiej Lajkonik,
1 puszka masy kajmakowej,
krem budyniowy,
2 x Śnieżka.
Jak przyrządzić?
Masa: krem budyniowy,2 budynie śmietankowe,3/4 l mleka,1 jajko,2 łyżki mąki.1/2 l mleka zagotować z cukrem. Resztą mleka rozrobić budynie z jajkiem i mąką. Powstały krem zostawić do wystygnięcia i utrze z 1 1/2 kostki masła.Składanie: 1 piętro krakersy,2 p. kajmak,3 p. masa budyniowa,4 p. krakersy,5 p kajmak,6 p. bita śmietana - ubić z proszkiem (2x),7 p. góra posypać kokosem i sprószyć czekoladą bądź kakaem.
Jak podawać?
Z pewnością schłodzoną. Najlepiej trzymać w lodowce, żeby placek był sztywniejszy i lepiej się kroił ;)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | raczej wysoka ale kto by tam liczył;P |
Autor | niuniastadziewczynka |